Загасны мах эрүүл мэндэд сайн
Загасаа барингуут хөлдөөж хадгална.
Зүүн өмнөд азийн орнуудийн загасчид загасны нурууг сүлбээрдэж,хөдөлгөөнийг багасгаж хадгалдаг байсан байна.
Загасны махаар хооллох үед хүний биед чухал хэрэгцээтэй эрдэс бодисыг нөхөн бие мах бодийг сэргээдэг.
Загасны маханд уураг,аминхүчилүүд Омега-3,аминдэмүүд,Магнез,
Аминдэм А:
-бие мах бодийн хорыг гаргана
-эд,эсийг нөхөн төлжүүлнэ
-хорт хавдараас сэргийлнэ
Аминдэм Д:
-ясыг нөхөн төлжүүлнэ
-кальц,фосфорийг идвэхжүүлдэг
Аминдэм В3:
-химийн хорыг саармагжуулна
-холестролыг багасгана
-мэдрэлийн эсийг сэргээдэг
-арьсны цусны эргэлтийг сайжруулна
Магнез:
-Судасны бөглөрөлтийг арилгана
-биеийн эсэргүүцлийг сайжруулна
-мэдрэлийн эсийг төлжүүлнэ
-жирэмсэн эмэгтэй,хөхүүл эхчүүд,тамхичинд өдөр бүр 30-40мг магнез хэрэгтэйг анхаар
Селен:
-зүрх,судасны өвчнөөс сэргийлнэ
-хавдарын эсний ургалтыг сааруулна
-бамбай булчирхайн ажилгааг сайжруулна
-агаарын бохирдол,тамхины хорыг арилгаж,тайвшируулах
-биеийн эсэргүүцлийг сайжруулна