Хоолны жор: Ногоон нухаш

987
Цагаан будаа 150 гр
Өнгөтэй байцаа 150 гр
Шар лууван 1 ш
Бөөрөнхий сонгино 1 ш
Ногоон сонгино 2 ш
Улаан чинжүү 1 зүсмэл
Дарсан өргөст хэмх 2 ш
Цөцгийн тос 2 хоолны халбага
Давс бага зэрэг


Хийх арга:

Байцаа, өнгөтэй байцаа болон шар лууваныг хэрчиж давс багатай усанд жигнэнэ. Сонгино болон ногоон сонгиныг бага хэрчиж хайрлуулгын тавганд тосонд жигнэнэ. Галнаас татаж бага хэрчисэн улаан чинжүү, өргөст хэмх болон улаан лоолноос нухаштай холино. Жигнэсэн ногоо зөөлөн болсон бол шүүрээр шүүрж машиинаар нухайш хийнэ. Хоёр тавгыг хольж нэгэн цагт сэрүүхэн газарт хөргөнө. Талхан дээр идэж болно.

Санал болгох

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.ENE.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 9318-5050 утсаар хүлээн авна.